ВИМОГИ ПО ПРОФЕСІЯХ
КУХАР, КОНДИТЕР, ПЕКАР, БАРМЕН-ОФІЦІАНТ
Професії рекомендуються й чоловікам і жінкам.
Професійно-важливі якості:
- фізична витривалість;
- тонкий нюх і смакова чутливість;
- зорово-рухова координація;
- об'ємний окомір;
- образна пам'ять;
- стійкість уваги;
- спостережливість;
- охайність;
- емоційно-вольова стійкість;
- розвинена моторика рук.
Медичні протипоказання:
- захворювання серцево-судинної системи;
- захворювання органів подиху;
- захворювання опорно-рухового апарата з порушенням рухових функцій;
- ендокринні захворювання /цукровий діабет;
- хронічні інфекційні захворювання, що є носіями бактерій;
- шкірна екзема й екзема кистей рук;
- дефекти зору.
ПРОДАВЕЦЬ, КОНТРОЛЕР-КАСИР, АГЕНТ З ПОСТАЧАННЯ Професійно-важливі якості:
- гарна стійкість, увага;
- великий обсяг довгострокової й оперативної пам'яті;
- арифметичні здібності;
- окомір;
- чітка дикція;
- добре розвинені комунікативні здатності;
- товариськість;
- доброзичливість;
- емоційна стійкість;
- акуратність;
- стресова стійкість, толерантність до численних міжособистісних контактів;
- добре розвинені слух, зір.
Медичні протипоказання:
- захворювання опорно-рухового апарата;
- хронічні інфекційні й алергійні захворювання;
- шкірна алергія;
- екзема кистей рук;
- психічні захворювання, захворювання центральної нервової системи, неврози;
- порушення слухового й зорового сприйняття;
- хвороби суглобів кистей рук;
- хвороби серцево-судинної системи;
- варикозне розширення вен;
- плоскостопість.
|